Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

nechci vyrusovat

10. 4. 2012 17:11
Když tak sleduji v diskuzích nick Stará kára...

Nemohu se zbavit pocitu, že vzhledem k obecné úrovni příspěvků tohoto diskutéra i pod ostatními články by bylo lépe vypovídající nick změnit a přidat do slova kára písmenko "r".

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 4. 2012 17:18
Re: Když tak sleduji v diskuzích nick Stará kára...

No jo - to bych se musel znova registrovat. A shánět dukáty. :-)

  Mimochodem: nebylo by lepší (bez ohledu na nick  s  ~ r ~  či bez) vyvracet mé poznámky.  Jo, jo - zase kárám.

0 0
možnosti
OF

rachitico

10. 4. 2012 14:27
Jen v tomto bananistánu pacienty

"přijímají" zdravotní sestry, domlouvají nadstandarty a kotnrolují vodovodní kohoutky a splachování na WC. A když není uklízečka, tak uklízejí zvratky. V normálním civilizovaném světě na to mají úřednice, recepční, uklízečky apod.

Zdravotní sestra vykonává odbornou práci a je po ruce lékaři.V byvalém Sovětském svazu v periferních špitálech

musely pěstovat zeleninu na "nemocničch zahrádkách ". Přece jsme trochu pokročili, díky za to všem pravicovým vladám a ODS zvlaště. Za celou totalitu šlo do zdravotnictví 4%, díky Klausovi a jeho souputníkům jde do zdravotnictví

neuvěřitelných  7%, ve starých zemích EU je to 9-10%. . Jistě kopejte do zdravotních sester, já jim přejí slušný plat a slušné zacházení..... na západ od tohoto bananistánu....... antikarma.

0 0
možnosti
S

student006

10. 4. 2012 15:03
Re: Jen v tomto bananistánu pacienty

Většina zdravotních sestřiček je velmi slušná a pracovitá. To co je v tomto blogu klíčové, je systémový zlatokopecký přístup nemocnic, které se dnes pokoušejí konkurovat hotelům a které dovolí flinkat to v nemocnici personálu, který slušný a pracovitý není. Pacient za krátký čas na konkrétní sestřičku již nevzpomene ale řekne si například: "jablonecká porodnice nikdy více".

3 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

10. 4. 2012 11:38
Vzdyt jsem to rikal, ze ty "nadstandarty"

je jenom vymysl ceske vladni mafie. Ja bych ten cesky nesmyslny mafijni aparat soudil, soudil, a zase soudil !

1 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 4. 2012 12:46
Re: Vzdyt jsem to rikal, ze ty

Za prvé se jedná o nadstandard (standarty se nosí při udělování vyznamenání)

Za druhé: tak ať si ho ten, komu se nelíbí neobjednává. Nebo ho reklamuje. Autorka blogu k ochraně svých práv neudělala zřejmě nic. Jen pláče.

0 0
možnosti
LV

baloun

10. 4. 2012 11:27
Hezké, ale

kdybyste měla napsat, ve které nemocnici a kdy konkrétně se Vám to přihodilo, byl by to asi úplně jiný příběh, viďte?

Nejste náhodou převtělení Vladimíry Boškové?

Je zajímavé, že od té doby, co se tu před pár dny najednou zjevila, neuplyne snad jediný den, aby tu někdo neřešil tzv. své otřesné zkušenosti z nemocnic...

2 0
možnosti
AW

alicew

10. 4. 2012 11:31
Re: Hezké, ale

nevím, kdo Vladimíra je?

0 0
možnosti
S

student006

10. 4. 2012 11:22
Návštěva v Jablonecké porodnici.

Manželka navštívila v Jablonecké porodnici kamarádku, které se právě narodilo miminko. V průběhu návštěvy přišla sestra a ptala se novopečené maminky, jestli bude chtít převléci postel. Když maminka souhlasila, tak dostala od sestry svolení, že ložní prádlo leží na okně a že si jej tedy může převléci. Je to obrovský kontrast s přístupem personálu v porodnici ve Frýdlantě, která však byla bohužel v rámci zdravotnických reorganizací zrušena a maminky z Frýdlantska musí jezdit rodit do Liberce. Zrušena byla proto, že díky velmi dobré pověsti jezdily do Frýdlantu rodit maminky ze širokého okolí a braly tím práci porodnicím v Liberci i Jablonci. Naštěstí se pří povodních při neprůjezdnosti silnic do Liberce ukázalo, že ve Frýdlantu se stále ještě rodit dá. Nedivím se v tomto zprivatizovaném (rozkradeném) státu už ničemu. Stačí jen vidět, jak si nemocnice přeprodávají pacienty co musí chodit na dialýzu, protože z nich jsou pravidelné příjmy od zdravotní pojišťovny. Stydím se za tento stát.

1 0
možnosti
LV

baloun

10. 4. 2012 11:29
Re: Návštěva v Jablonecké porodnici.

Co Vás tu drží? Na světě je více než 200 dalších států, jistě mnohemm lepších a dokonalejších, než je tento. Stačí si jen vybrat!

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

10. 4. 2012 11:12
Nadstandard jste měla - pokoj sama pro sebe

Ve špitále jsem dlouho nebyl, ale před cca 15 lety jsem měl téměř nadstandard. Jeden starý pacient, postižený demencí, po amputaci nohy celou noc různě křičel, tak ho dali na samostatný pokoj, po stížnostech ostatních pacientů. Měl tudíž nadstandard zdarma. Mně tehdy přijali až večer nebo spíš v noci po úraze a šoupli mě tam. Poměrně velký pokoj, kde jsme byli dva. První noc jsem toho moc nenaspal ...

Před tím, zase před lety, v r. 1980 jsem ležel na chirurgii po operaci, kde nás bylo na pokoji celkem 18 pacientů. Snad už ten pokoj nějak rozdělili.

Autorka nadstandard dostala - tj. pokoj pro sebe. Z hlediska nákladů je daleko dražší mít místnost pro jednu osobu. Jinak pořádek a nefungující WC, to je něco, co by se nemělo stát ani u standardního pokoje. Když je WC jedno pro jednu osobu a nespachuje, je to zlé. Když je jedno WC pro více osob a nespachuje, tak je to ještě horší.

Ostudou té nemocnice není nadstandard, ale standard jako takový. Špína, rozbité splachování, laxní přístup k

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

10. 4. 2012 11:15
Re: Nadstandard jste měla - pokoj sama pro sebe

opravám. Tak by si nedovolili žádném hotelu se zákazníkem jednat. Z hlediska nemocnice by měli být všichni pacienti jako vážení klienti. Nemocnice inkasuje za pacienta nemalé částky, jestli si někdo připlatí nadstandard za samostatný pokoj nebo lepší stravu, to je až druhotná věc.

Totiž ty lidi, kde jsou čtyři na pokoji, ty tam nemá nemocnice jako charitu, ale dostane za ně zaplaceno.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 4. 2012 10:48
Ono to není o standardu a nadstandardu

Je to o lidech, o vedení nemocnice.  Stěžovala jste si? Ne?  No - proč by se tedy někdo měl polepšit?

    Chcete zveřejnit kvalitu nadstandardu v   k o n k r é t n í   nemocnici, což by bylo evidentně nejlepší pobídkou pro zlepšení služeb nejen pro ni?   Zřejmě ani náhodou?

    Divíte se mé nejistotě, zda je příběh zcela pravdivý? Zvláště když jsem tolik potíží a ústrků nezažil ani na standardním "pateráku".

2 0
možnosti
AW

alicew

10. 4. 2012 11:06
Re: Ono to není o standardu a nadstandardu

samozřejmě, upozornila jsem na to......

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2448x
Jsem jaká jsem a budu ráda, když budete číst moje články...